Protection by: BloodyCoder Alb | KWG | GlobalSec | PentaSEC

Tiranë, arrestohet "hacker"-i 18-vjeç sulmonte "web"-et e institucioneve


Në Shqipëri, "hackerat" janë shfaqur në më shumë se një dekadë, ndërsa së fundmi, shumë të rinj, sulmin ndaj rrjeteve kompjuterike apo futjen në të dhënat personale të personave dhe kompanive e kryejnë sa përzbavitje, aq edhe për të përfituar materialisht.

Pas një operacioni të koduar AHG, uniformat blu të kryeqytetit kanë mundur të arrestojnë 18-vjeçarin Jurgen Masati, i cili sipas policisë, është anëtar i grupit "Albania Hacker Group" dhe njihet me emrin e koduar "Zero Wizard".

Sipas bluve të kryeqytetit, "Albania Hacker Group" dyshohet se kanë kryer sulmin kibernetik kundër serverave të grupit mediatik "Top Media" (Televizioni Top-Channal, Digitalb, ABC- Neës etj), si dhe sulmin kibernetik të një numri të konsiderueshem të faqeve të ministrive, shkollave, portaleve dhe faqeve të shteteve të tjera si Serbi e Greqi.

-VIDEO-++CyberNewsAL++

0 Komente:

Post a Comment

=> CyberNews AL <=